четверг, 24 сентября 2015 г.

Шоколадний фондан

Шоколадний фондан - популярне французьке десертне блюдо, кекс з шоколадного бісквітного тіста. Його особливістю є тверда хрустка оболонка і рідка серцевина.

Для Фондан готується бісквітне тісто з додаванням вершкового масла і великої кількості гіркого шоколаду. Тісто заливається в формочки і запікають у духовці. Цей десерт вважається складним у приготуванні, оскільки фондан необхідно точно витримати в духовці так, щоб збереглася рідка серцевина при хрусткою кірці зовні.


На водяній бані розтопити шоколад і вершкове масло.Яйцо збити з цукром. Потім ввести їх в розтоплений шоколад, перемішуючи віночком. Отримуємо однорідну густу шоколадну масу. Додамо есенцію або апельсиновий лікер.Затем вводимо просіяне борошно і добре перемішуємо венчіком.Духовку розігріваємо до 200 градусів. Формочки змащуємо маслом і присипаємо какао. Наповнюємо форми тестом і відправляємо на 5-7 хвилин у духовку. Охолодити протягом 5 хвилин, а потім акуратно перевернути на тарілку, притиснувши тарілку до формочке. Подавати такий десерт потрібно теплим, розрізавши серединку, щоб начинка вилилася на тарелку.Такой десерт можна урізноманітнити фруктами, кулькою ванільного морозива і м'ятою.

Комментариев нет:

Отправить комментарий